2 квітня 2020 р.


У світі дитячої книги.
 З яскравих полиць книжкових магазинів нам загадково посміхаються казкові принцеси, грізно дивляться велетні-динозаври і навіть прибульці марсіани привітно махають руками. Вдома у кожного знайдеться кілька десятків книг. Читати не перечитати! Ми вже не кажемо про електронні версії... 
 А ще якихось 400 років тому ваші ровесники, аби послухати улюблену казочку, змушені були чекати батьків з роботи…

Иллюстрация к сказке Снежная королева - Сказочные картинки
Справа у тому, що до середини ХVІІ століття дитячої літератури не існувало. Діти читали те, що й дорослі, та найчастіше старше покоління переказували легенди, казки та повір’я своїм малюкам усно. Настільною книгою юних читачів була хіба що Біблія.
Пройшло багато років, перш ніж брати Грім та Ганс Хрістіан Андерсен створили перші літературні шедеври спеціально для дітей. До речі, саме в День народження Андерсена, 2 квітня, ми святкуємо Міжнародний день дитячої книги. 
Цього дня найкращих дитячих письменників та художників нагороджують Міжнародною премією Г. Х. Андерсена та золотою медаллю.
 Ми пропонуємо усім зацікавленим, особливо педагогам, перейти за цим посиланням http://www.childlib.dp.ua/bibliogid/2310-kazkar-iz-daniji на сайт Центральної міської бібліотеки для дітей м. Дніпро, де є дуже докладна, цікава інформація про письменника, його твори і наявність книжок в бібліотеках міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар