14 квітня 2020 р.

ЯК ЧИТАТИ СУЧАСНИМ ДІТЯМ – 5 МЕТОДІВ, ЯК РОБИТИ ЦЕ ЦІКАВО

 Уявіть, що ви читаєте дитині книжку про морське дно. Звично, монотонно, стримано.
Анимация дайвингА тепер уявіть, що читаєте дитині книжку про морське дно, сидячи у надувному басейні та розклавши навколо себе морські ракушки. Після прочитання ви з малечею малюєте та вирізаєте морську зірку, корали та молюсків.
 А ввечері біля настільної лампи створюєте власний театр тіней із вирізаних морських жителів.
 Усе це – інтерактивні методи читання, за допомогою яких дитина краще засвоює прочитане, вчиться висловлювати власну думку та асоціювати героїв із власним життєвим досвідом."Якщо книжка не подобається, не допоможуть спецефекти".
 Міра Київська, головна редакторка сайту "Букмоль" та авторка проекту "Читаймо дітям уголос!", каже, що батьки, які хочуть зацікавити дитину і оживити для неї книжку, повинні спершу усвідомити, навіщо їм використовувати інтерактив, якої цілі вони хочуть досягнути.
Наприклад, допомогти дитині краще запам’ятати інформацію або дізнатись думку дитини з приводу прочитаної історії, або поспостерігати, як працює уява дитини.
 Тоді, мовляв, буде значно легше зрозуміти, який саме метод інтерактиву використати. Втім, починати читати з дітьми Міра радить не з інтерактивних практик, а з самого читання як процесу.
"Дорослі щиро повинні відчувати, що їм подобається те, що вони читають дитині. Діти дуже швидко вловлюють нечесність. Якщо батькам не подобається книжка, яку вони читають, то жодні спецефекти не врятують ситуацію від того, що дитині вона також не сподобається", – каже Міра.
Більш докладніше за посиланням:

Немає коментарів:

Дописати коментар