29 січня 2015 р.

30 СІЧНЯ - 85 РОКІВ В.НЕСТАЙКО


 Всеволод Нестайко - автор, чиї твори для дітей увійшли до золотого фонду дитячої літератури. 

 Вони видавалися 136 разів багатьма мовами світу, в незалежній Україні - 53 видання. Загальний наклад - понад 2 млн примірників.
 Згідно з соцопитуваннями, проведеними Державною бібліотекою для дітей та Міністерством культури, Нестайко - лідер читацького інтересу. Його твори включено до шкільної програми.
У 2004-му чергове перевидання "Тореадорів із Васюківки" визнане книгою року в номінації "Література для підлітків". У 2009-му казка "Дивовижні пригоди в лісовій школі" увійшла до списку найбільш популярних в Україні книг.
Твори Нестайка перекладено двадцятьма мовами світу - від англійської до бенгалі. За ними знято кілька фільмів. Стрічка "Тореадори з Васюківки" отримала Гран-прі кінофестивалю в Мюнхені (1968 рік).
 Рішенням Міжнародної ради з дитячої та юнацької літератури трилогію "Тореадори з Васюківки" внесено до Особливого почесного списку Г.Х. Андерсена як один із найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.
 Наші читачі із задоволенням прийняли участь в проведенні інформаційної години "З чарівної країни дитинства", присвячену цьому незрівненному письменнику.




Немає коментарів:

Дописати коментар