24 грудня 2013 р.

Вітаємо усіх тих, у кого 25 грудня - свято!

Це день католицького Різдва.










Різдво – це одне з найважливіших державних та релігійних свят більш, ніж у 145 країнах світу. Католики та протестанти відзначають його у ніч з 24 на 25 грудня. В цей святий вечір в католицьких храмах відбуваються урочисті богослужіння, які гуртують людей і сповнюють їх віри в краще майбутнє.
  Загалом, Різдво вважається сімейним святом. Увечері за пишним столом збирається разом уся родина, а на ранок всі обмінюються подарунками, що чекають цієї урочистої миті під гарно вбраною ялинкою.

  Проте, кожна країна має свої особливості щодо святкування Різдва.

США
В цю ніч у США прийнято дарувати подарунки. Родина збирається за сімейною вечерею, а під розкішною ялинкою вже чекають своїх господарів чудові сюрпризи. Під ялинкою їх збирають протягом усього тижня перед Різдвом, але рухати їх до ранку не можна.
 Перед тим як лягати спати, діти залишають для Санта Клауса стакан молока та трохи печива і цукерок, щоб віддячити доброму дідусеві за подарунки, які вони розпакують зранку.


Канада

 У Канаді святкують Різдво схоже, як в Сполучених Штатах Америки. Родина спочатку йде в церкву, щоб послухати різдвяну службу та проникнутись духом Різдва. Після служби багато родин відвідує театральні постановки, де показують казкові різдвяні історії.
Після цього удома накривається пишна вечеря для всієї родини, а діти рано лягають спати, щоб швидше зранку отримати свої подарунки.
Іспанія
В Іспанії вечір перед Різдвом обов’язково проходить на святковій месі. Проте люди переважно збираються перед службою трохи швидше, щоб потанцювати перед храмом, взявшись за руки.
Святкової вечері вдома не накривають, але цілою родиною збираються в улюбленому ресторані, де проводять затишний, веселий та шумний вечір в родинному колі.
Австрія
Різдво в Австрії – це сімейне свято. Австрійці заздалегідь прикрашають ялинку, проте не іграшками, як ми звикли, а різноманітними солодощами та шоколадом. Діти по-трошки з’їдать солодкі прикраси, розтягуючи задоволення, а дорослі вечеряють за столом.

Немає коментарів:

Дописати коментар