26 грудня 2013 р.


  

Чи знайомий вам цей автор: Юрій Ячейкін?

1933 - 2013

Якщо ні, то завітайте до бібліотеки, прочитайте його неймовірно цікаві  пригодницько-історично-фантастичні книги.



  Народився Юрій Ячейкін 26 грудня 1933 року в місті Свердловськ (Єкатеринбурґ). Закінчив Київський університет імені Тараса Шевченка, факультет журналістики (1952-57). 1960-61 — фейлетоніст, газета «Вечірній Київ». 1961-68 — фейлетоніст, журнал «Перець», із 1968 – позаштататний фейлетоніст журналу «Перець». Член Спілки письменників України (з 1967). Лауреат Міжнародного конкурсу гумористів «Алеко» і республіканської премії імені Миколи Трублаїні. На його “Всесвітніх походеньках капітана Небрехи” виросло не одне покоління українських підлітків та дітей.

  Юрій Ячейкін: «Капітан Небреха ─ це козак-характерник у космосі»



Друже читачу! 


   Якщо ти готовий напнути на бушприт думки вiтрила фантазiї i брати на абордаж каравели, по самi поруччя навантаженi добiрними пригодами, перегорни сторiнки новiтньої iсторiї зоряних мандрiв, i перед тобою вiдкриються безмежнi простори Всесвiту, як колись вони вiдкривалися перед очима капiтана далекого мiжзоряного плавання Небрехи та його вiрного штурмана Азимута. 


 
 

Приєднуйтесь до різноманітного світу творів Ю.Ячейкіна.

  Ячейкін, Юрій. Небреха. Тhe best : [ повісті, оповідання] / Ю. Ячейкін - К. : Зелений Пес; Джерела М, 2004. - 208 с. - (Під партою.Астрономія). 
  Капітан Небреха ніколи не бреше. Так що, коли ви прочитаєте про наслідки споживання еліксиру молодості, або про застосування нерозмінного карбованця, чи про особливості спілкування з двоголовими людьми, не сумнівайтеся – усе це щира правда. І відбувалося на далеких планетах, куди капітан Небреха літав у молодості. Не баріться – швидше відкривайте цю веселу книжку.

   Ячейкін, Юрій. Люди без тіні : [повісті] / Ю. Ячейкін. - К. : Зелений Пес ; Джерела М,2004. - 192 с. - (Під партою. Ботаніка).                           
  Є люди, руками яких твориться історія світу.  Вони серед нас. Їх не можна почути, вони нікому не відомі, їх ніхто не бачив, вони не мають тіні. Але їм підвладний час. Хочеш змінити світ? Перегорни сторінку – і ти знатимеш, як це зробити!

Агент візантійської секрети


   Ячейкін Ю.  Агент візантійської секрети : Пригод.повість. [Text] / Ячейкін Ю. - Київ : Джерела М, 2004. - 192 с.   
   Жоден володар не може поважати себе, якщо не ховає в рукаві якоїсь, хай навіть найнікчемнішої секретної служби, шпигунів, розвідників, ніндзя чи ще когось. Про всяк випадок, звичайно. Раптом знадобиться.І будьте певні, потреба виникає. Особливо, якщо твоїм сусідою є дикий, але надзвичайно хитрий народ, а їхній володар-варвар прагне стати на рівень з найсильнішими державами світу. Якщо твоя держава розірвана зрадою і немає на кого спертися. Що ж переможе – дипломатія “меча й кинджала”, витончена політичними інтригами й підкріплена таємним мистецтвом агентів-перевертнів, а чи впевнена у своїй правоті сила правителя диких земель?                                                                      

 Ячейкін, Юрій. Війна Троянд : [роман] / Ю. Ячейкін. - К. : Зелений Пес ; Джерела М, 2005. - 192 с. : ілюстр. - (Під партою. Анатомія).                                                                     Роман «Війна Троянд» є продовженням історії з книги «Друге бажання королеви». Тепер перед молодою королевою постає питання: як втримати одержану корону, державу і зберегти своє життя? Юрій Ячейкін знає відповідь. Узнай і ти.

 Ячейкін Юрій Дмитрович. Незнані тамплієри. — К. : Гамазин, 2008. — 352с.                                   
  Тамплієри – слуги диявола чи лицарі Господні? Сьогодні вони, завдяки рекламі й кінематографу, мають славу героїв і мучеників, і навряд чи хто згадає, що зовсім нещодавно, років з п’ятдесят тому, на них палало клеймо зрадників і вбивць. А як хто і згадає, буде впевнений: це їх зрадили, їх знищували, їх оговорили навмисне. Авжеж, «фірма сенсацій» постаралася недарма, і серед всіх середньовічних «таємниць» найбільш плодовита (й грошовита) на сьогодні – таки легенда про Святий Грааль, про кров Христа, про благородних лицарів у білих плащах. Красива й жалісна легенда. А головне – таємниця...
Зоря хрестових походів
   Ячейкін, Ю. Д. Зоря хрестових походів [Текст] / Ю. Д. Ячейкін. - К. : Зелений пес, 2007. - 352 с. - (Манускрипт).           У черговому дослідженні серії середньовічних таємниць Юрій Ячейкін розглядає історію протистояння папи Гільдебрандта і германського імператора Гейнріха ІV, котра, на загальну думку, закінчилася перемогою папства. Проте автор доводить, що все не так просто, як ми звикли думати.  Яскрава динамічна історія радше схожа на карколомний детектив, аніж на виважену наукову працю, але це книжці тільки на користь. 





  








Немає коментарів:

Дописати коментар