6 серпня 2020 р.

Хобі відомих письменників

Вольтер — ВикипедияКожна людина має якесь захоплення, що дозволяє йому проявити себе, відмовитися від щоденних проблем або ж просто відпочити. Природно, всі відомі, знамениті люди також чимось цікавилися, віддаючи перевагу різним хобі. 
Пропонуємо познайомитися з найнеймовірнішими, а також дивовижними хобі письменників, які увійшли в історію світової літератури.

Легендарний письменник Франції Вольтер любив проводити свій вільний час за ремонтом зламаних годинників. Він навіть створив фірму, яка постачала хронометри в усі країни.

Фиалки Гёте. Обсуждение на LiveInternet - Российский Сервис Онлайн ... Німець, знаменитий поет-мислитель Гете мав таке витончене хобі як вирощування фіалок незвичним способом. Під час частих прогулянок по околицях Веймара поет сіяв насіння фіалок всюди, де було відповідне місце. В результаті даного хобі письменника все передмістя було оточене ніжними блакитними фіалками, що носять досі назву «квіти Гете».

Герберт Уеллс вибрав собі вельми забавне захоплення - колекціонування олов'яних солдатиків.

Відомий російський письменник Лев Толстой був дивовижною особистістю, відповідно хобі письменника були теж оригінальними - він любив запрягатися в плуг замість коня, щоб орати землю, майстрував чоботи і з задоволенням в похилому віці катався на велосипеді.
Жорж Сіменон, відомий автор детективів, мав цілком корисне хобі - він переписував з телефонної книги імена і прізвища, щоб згодом використовувати їх в своїх творах.

Дуже незвичайна пристрасть була у Анатоля Франса, лауреата Нобелівської премії. Він колекціонував дзвіночки.

Что помогает в работе Сергею Лукьяненко — подборка в Журнале МаркетаНаші сучасники також не виняток. Хобі письменника фантаста Сергія Лук'яненка - миші в різній інтерпретації: марципанові, кришталеві, кам'яні, шоколадні, порцелянові, дерев'яні.

Як відомо, у кожної людини є свої дивацтва, пристрасті, захоплення. З огляду на те, що письменники - творчі люди, їх хобі ще більш неординарні, а часом просто дивовижні.
А яке у вас хобі?

Немає коментарів:

Дописати коментар