18 квітня 2014 р.

ВЕЛИКОДНІ ЦІКАВИНКИ.
  А чи знаєте ви, чому на Великдень ми всі в такій кількості готуємо паски, яйця, різні страви?
  Існує оповідь, що на Великдень Христос із апостолами у вигляді простих людей ходить по землі, для того щоб випробувати людське милосердя та щедрість. Тому і готується таке розмаїття страв, щоб мати можливість пригостити всякого, хто прийде в дім.
Що не край — то звичай.
 У Франції улюблені великодні солодощі — це вироби із шоколаду: яйця, білі й темні зайчики, курчата, рибки — символ Христа, і дзвони. Є така легенда, що у Велику п’ятницю дзвони з усієї Франції летять до Ватикану, щоб принести туди всю скорботу, яку християни відчувають у день хресної смерті Ісуса. Повертаються дзвони у Великодню неділю, тому від п’ятниці до неділі всі дзвони Франції мовчать. В Турині печуть пряники у формі конячок, на Корсиці випікають бісквіт у вигляді кошички, в який складають фарбовані в червоний колір яйця, в Провансі готують торт з мигдалю і зацукрованих апельсинів і дині; у Савойї подають прості грінки.
 У Німеччині діти дуже люблять на Великдень їсти зайців! Шоколадних, правда. Батьки купують таких великодніх зайчиків і шоколадні яйця та ховають їх у садочку біля хати. Великоднього ранку діти біжать шукати солодощі.
 Міланці подарували Італії пасхальний кекс у вигляді голуба, прикрашений мигдалем і цукровими кульками. 
 У  Фінляндії на Великдень готують солодку кашу «Меммі». Основні інгрідієнти — житнє борошно і солод, які замішуються на воді, а після запікаються в духовці. Кашу їдять як десерт, а подають з цукром і вершками.

Немає коментарів:

Дописати коментар