22 квітня 2014 р.

Міжнародний день Землі, який відзначається 22 квітня, можна сміливо назвати самим глобальним святом на нашій планеті.
  Це свято підтримується Організацією Об'єднаних Націй, оскільки воно спрямоване на збереження загального місця проживання всіх людей.
Всесвітній День Землі
 ...Туманний ранок і осінній день, пшеничний лан і літній степ, солов'їний гай і вишневий садок, річки і океани, пустелі і джунглі — усе це зливається в єдиний образ Землі — нашого спільного дому.

Планета Земля анимация~Анимационные мерцающие картинкиЗемля — планета унікальна. Саме тут створені неповторні умови для бурхливого розквіту життя. Жодна інша планета нашої Сонячної системи не може похвалитися таким різноманіттям форм життя і таким сприятливим кліматом, як Земля. Та часто люди не замислюються над майбутнім нашої планети. Нищення лісів, шкідливі викиди в атмосферу, забруднення річок та морів призводять до загибелі численних тварин та рослин, побачити які тепер можна лише в Червоній книзі. Але ми можемо зробити дещо корисне для порятунку життя на Землі. 

Діти садять деревоВрятувати Землю можна, якщо кожен з нас:
— прибиратиме сміття після відпочинку в лісі,
— економно витрачатиме воду і папір,
— посадить не менше одного дерева в рік або зробить гарний квітник під вікнами власного дому,
— буде користуватися безпечними для екології транспортом і технікою.
  Пам'ятаймо, що Земля — це неоціненний дар, подарований нам природою, це — наш спільний дім, тож берегти її — наш священний обов'язок.
 Під таким гаслом пройшла в бібліотеці екологічна стежка "Дивосвіт природи". Діти розповідали, що вони знають про тварин і рослин, як їх треба берегти; чудово розгадували загадки; із задоволенням вибирали книжки. 


Немає коментарів:

Дописати коментар