28 листопада 2020 р.

 Історичний хронограф «Людської пам’яті мости».

Літа 1933 - від Різдва Христового був в Україні великий голод. Не було тоді ні війни, ні суші, ані потопу. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки невинного люду зійшло в могилу — старих, молодих, дітей і ще не народжених — у лонах матерів.

Без болю не згадати страшні муки і переживання українського народу в 1932-1933 роках. Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, які залишили життя земне у пекельних муках.

Пам'ятаймо!
Меморіал жертвам Голодомору та політичних репресій у Дніпрі — найвищий в Україні пам'ятник жертвам Голодомору і політичних репресій. Розташований на 9-тому кілометрі Запорізького шосе, де в 30-х і 50-х роках ХХ ст. був спеціальний об'єкт НКВС, де ховали жертв політичних репресій. Має вигляд знесиленої жінки з померлою дитиною на руках. Відкритий 14 вересня 2008 року.

  
Навіть за кордоном...
Меморіал жертвам Голодомору 1932–1933 років у США.
У самому центрі Вашингтона з’явився пам’ятник, присвячений мільйонам жителів України, загиблим під час Голодомору 1932–1933 років. Зворушливий для серця кожного українця меморіал у вигляді пшеничного лану відкрили в листопаді 2015 року. 

Художні твори за цією темою можна знайти ось тут: 





                 😥😥😥😥😥😥😥😥😥

Немає коментарів:

Дописати коментар