18 листопада 2020 р.


24 поради батькам, які допоможуть розвинути інтелект і мислення дитини
     У цій статті наводяться найбільш дієві й важливі поради про те, як виховати кмітливу й розумну дитину, сприяючи її інтелектуальному зростанню.

1. Починайте вчити дитину з раннього дитинства – згідно з результатами досліджень, починати навчання дитини необхідно «з пелюшок». Для забезпечення успішного раннього розвитку малюка фахівці рекомендують батькам проявляти по відношенню до нього максимальну, повну любові та уваги чуйність.

2. Читайте маляті книги – почніть читати, навіть якщо дитина ще не розуміє слів. Це стане для неї поштовхом у розвитку мовних навичок. Діти, яким читають книги з раннього віку, частіше набувають стійкий інтерес до читання, який залишається у них на все життя, вони добре вчаться у школі й домагаються успіхів у дорослому житті. Читання книг – це одне з найбільш важливих занять, яке робить дітей розумними.
3. Розмовляйте з дитиною – це допомагає малюкові розвивати чудові мовні навички. Крім того, уважно слухайте, коли він щось каже. Так ви зможете заохочувати дитину до спілкування й допомагати розвивати швидкість мовлення.
4. Стежте за тим, щоб дитина отримувала достатньо часу на сон – дослідження виявили взаємозалежність між кількістю сну й успішністю. Тривалі проблеми зі сном у дитини викликають інші серйозні й довготривалі проблеми.
5. Виховуйте дитину читачем – любов до читання здатна принести величезну користь. Це одна з найважливіших якостей, яку ви можете розвинути у свого малюка для того, щоб він виріс розумним. Читання підсилює жагу до знань. Чим більше малюк дізнається із прочитаного, тим більше йому хочеться дізнатися ще. Якщо дитина починає читати в ранньому віці, вона стає добре підготовленою до розуміння складного матеріалу з математики, природничих наук, історії, техніки, механіки, політології та інших знань, необхідних для продуктивного життя.
6. Залучайте малюка до гри – коли дитина грає, вона створює основу для розвитку своїх інтелектуальних, соціальних, фізичних та емоційних навичок. Коли вона грає з іншими дітьми, вона вчиться співвідносити свої ідеї, враження та почуття з досвідом і думкою інших дітей.
Детальніше ось тут:                  

Немає коментарів:

Дописати коментар