16 лютого 2015 р.

16-22 лютого
  Масляна — стародавнє свято проводів зими і зустрічі весни, відоме ще з часів язичництва. А яка ж Масляна без рум’яних, золотистих млинців? Давним-давно люди вірили, що круглий, гарячий млинець — це символ Сонця, яке цієї пори все яскравіше світить в небі, подовжуючи дні. Млинці і нині є незамінним атрибутом свята, їх роблять з різноманітними начинками та з задоволенням їдять разом з іншими стравами на святковому столі. 
 Але ми пропонуємо вам розповідь про дещо незнайому та незвичну Масляну.
Екзотична Масляна: сім варіантів на сім днів.
1. Про американські панкейки ви, безперечно, чули — ця страва зараз стала поширеною і навіть модною. Панкейки пишні, ароматні та солодкі. У Штатах і Канаді ними дуже люблять снідати, додаючи арахісове масло чи кленовий сироп.
2. У вишуканій Франції млинці називають крепами. Вони дуже тонкі, а їхня начинка може бути як солодкою, так і рибною чи м'ясною.



3. Особливо ефектний вид крепів — фламбе. Тісто для них готують за стандартним рецептом, а потім на сковорідку кладуть кілька дольок апельсина, додають трохи цукру, шматочок масла, поливають це все коньяком чи ромом — і підпалюють.


4. У скандинавських народів млинець називається «лефса», а печуть його із картоплі, молока і борошна. У Данії його посипають цукром та корицею і їдять із кавою.
5. А ось у Норвегії у лефсу загортають сосиску — і отримують національний хот-дог!

6. Японські млинці називаються «окономіякі». Звучить екзотично, а переклад усе пояснює: слово «окономі» означає «те, що Ти любиш». Їх готують із м'ясом, рибою, капустою, а посипають тонко нарізаним сушеним тунцем.
7. Млинці бегрір, які готують у Марокко, дуже цікаві на вигляд — світлі й пористі. До їхнього складу входить семоліна — інгредієнт, подібний до нашої манної крупи. Смажать марокканські млинці тільки з одного боку, перемащуючи їх соусом із меду й вершкового масла.


Ось такими різноманітними можуть бути млинці. Тож на тиждень 
Масляної рецептів точно вистачить!


Немає коментарів:

Дописати коментар