15 лютого 2015 р.

15 ЛЮТОГО - 95 РОКІВ А. ВЕСТЛІ


 Анне-Катаріна Вестлі - письменниця, з книгами якої ось уже більше п'ятдесяти років пов'язано дитинство всіх норвезьких дітей. Майбутня відома письменниця народилася в норвезькому містечку Вир в далекому 1920 році. У 1951 році, коли телевізорів в будинках майже не було і їх місце займало радіо, молодій актрисі Анне-Катаріні Вестлі запропонували вести радіопередачі для найменших. Передача Вестлі повинна була складатися з невеликого сюжету, обов'язково з продовженням, щоб малюк міг його слухати, наприклад, сидячи вдома на самоті. Кожного разу Анне-Катаріна вигадувала кумедне оповіданнячко і сама ж його читала. У радіопередачах щасливо поєдналися два чудових дарунка Вестлі - дар актриси і дар письменниці. Всі її книги народилися з цих передач - їх спочатку слухали, а потім читали.

 Твори Анне-Катаріни Вестлі дуже цікаві, живі, добрі, з іскрометним «дитячим» гумором. Книги письменниці потрапляють в руки в ранньому-ранньому дитинстві і зачитуються до дірок. А потім шукається в бібліотеках і магазинах продовження історії ... і знову читається і читається із захватом… 
 Письменниця намагалася наділяти своїх героїв лише тими якостями, які вона сама цінувала в людях, - а тому в її книгах немає по-справжньому негативних персонажів. Вона ніби говорить своїм читачам: «Дивіться, як добре жити, якщо людина думає не тільки про себе, якщо вона думає і піклується про всіх оточуючих. Це зовсім не важко і дуже приємно. Ви тільки спробуйте! »

Немає коментарів:

Дописати коментар