4 вересня 2014 р.

Геніальні двієчники: від Льва Толстого до Білла Гейтса

Дуже цікава інформація для батьків!
 Якщо в новому навчальному році ваша дитина почне хапати низькі оцінки, не поспішайте засмучуватися. Може, в ньому просто не розгледіли великої людини? Багато видатних вчених і письменників в школі вважалися видатними нездарами. За прикладами далеко ходити не треба. 
 Найбільшого винахідника всіх часів і народів Томаса Едісона шкільні вчителі вважали розумово відсталим. Він протримався в першому класі чотири місяці, потім затюкану дитину мати забрала зі школи і сама займалася його освітою. Згодом людина, яку відторгнула шкільна система, винайшла фонограф (попередника всіх звукозаписних пристроїв), лампу розжарювання, він удосконалив телефон і телеграф. 
 Творець роману "Війна і мир" Лев Толстой в школу не ходив, він здобував освіту під керівництвом гувернерів. Однак при вступі на філософський факультет Казанського університету гігант думки отримав двійку з географії. Навчання графа не надто захоплювало. Першокурсник Толстой відбував покарання в університетському карцері за прогули лекцій. А на першій же сесії не зміг здати російську історію і німецьку мову. Другий курс Лев Миколайович не став закінчувати і поїхав в село самовдосконалюватися. 

  Батько космонавтики Костянтин Ціолковський не зміг закінчити навіть початкову школу. У дитинстві Костя перехворів скарлатиною і частково втратив слух. Проблеми з успішністю почалися з першого класу чоловічої гімназії Вятки. Хлопчик майже нічого не розумів з того, що бубонили собі під ніс вчителя. У другому класі його залишили на другий рік. А після третього відрахували з гімназії. Більше знаменитий вчений зі світовим ім'ям ніде не вчився і займався тільки самоосвітою    ... Геніального автора теорії відносності Альберта Ейнштейна вважали тупою дитиною. Він дуже пізно заговорив, був букой, цурався однолітків. "З вас, Ейнштейн, ніколи нічого путнього не вийде", - сказав йому вчитель гімназії в Мюнхені. Професор фізики (!) у федеральному вищому політехнічному училищі в Цюріху говорив, що у нього достатньо старанності і доброї волі, але не вистачає здібностей. І нічого, Ейнштейн написав тридцять сторіночок своєї великої теорії, що перевернула світ. 
Компьютер картинки  Засновник Microsoft Білл Гейтс в дитинстві був справжнім кошмаром для вчителів. Завдяки забезпеченим батькам він мав можливість вчитися в самій привілейованій школі Сіетла. Але ідіотські витівки Гейтса так дратували оточуючих, що зневірені мама з татом зверталися за допомогою до психіатрів ... Щоб хоч якось стимулювати сина, батьки пообіцяли йому платити по 25 центів за кожну п'ятірку. Вони усвідомили, що експеримент провалився, коли підрахували: за рік Біллі заробив всього 5 доларів. Все змінилося, коли в школі з'явився перший комп'ютер ... За іронією долі цей двієчник потім довгі роки утримував титул найбагатшої людини планети. 
 Тому якщо з початком навчального року ви виявили, що ваше чадо не виправдовує покладених на нього сподівань, -  не вбивати!Можливо, дитина просто шукає себе.

Немає коментарів:

Дописати коментар