20 липня 2014 р.

 21 ЛИПНЯ - Е. ХЕМІНГУЕЙ. 115 РОКІВ

 До зірок Хемінгуей прагнув через терни: мама бачила його співаком у церковному хорі, а батько мріяв, що син зробиться лікарем, як і він сам. Однак ще під час навчання хлопець почав писати оповідання в шкільну газету, через деякий час твердо вирішив стати письменником, а далі вже діяв виключно в цьому напрямку. Якийсь час Ернест присвятив боксу, любов до якого проніс через все життя, і саме там навчився «рухатися вперед, незважаючи на перешкоди». 
 Встигнувши попрацювати поліцейським репортером, молодий письменник здійснює свою мрію - вирушає на фронт. 
 Свої враження він висловлює в культовому творі «Прощавай, зброє!». Відоміший його, мабуть, тільки «Старий і море» (книга, за яку була отримана Пулітцерівська премія) і «По кому дзвонить дзвін?». Всі ці книги були екранізовані, а по «Старий і море» навіть зробили мультфільм. 
Цікаве...

374816_originalОдного разу до будинку Хемінгуея прибилося кошеня з шістьма пальцями на лапках. Підкидьок був обласканий і вгодований, охрещений Сніжком. 
 Де один кіт, там і ще кілька, тим більше, якщо мова про приватний будинок. Поступово кількість їх дійшла до 57 осіб! Після смерті господаря пухнастих нащадків Сніжка, які успадкували шестипалість, стали називати «коти Хемінгуея». До цих пір кілька поколінь кошенят живуть на Кі-Уест, в будинку-музеї письменника, в якості живих пам'яток, а за сумісництвом ще й захищають нерухомі експонати від натиску мишей.















Немає коментарів:

Дописати коментар