27 січня 2014 р.

 27 січня —  Міжнародний день пам´яті жертв Голокосту.

 1 листопада 2005 року Генеральна Асамблея Організації Об´єднаних Націй ухвалила резолюцію, в якій постановила, що день 27 січня — це Міжнародний день пам´яті жертв Голокосту.  Цей день було обрано не випадково: саме 27 січня 1945 року було звільнено від фашистів найбільший з гітлерівських концтаборів, Освенцим, розташований в 70 кілометрах від Кракова. Всього у фашистських таборах смерті було знищено шість мільйонів євреїв і мільйони людей інших національностей.
  Голокост - це найбільший в історії злочин проти людяності. 
  Щоб цей кошмар став реальністю, треба було унікальне поєднання цілого комплексу різних факторів: повне підпорядкування держави тоталітарного режиму націонал-соціалізма, активне сприяння або мовчазне потурання більшої частини населення Німеччини, і, нарешті, глибоко укорінений в Європі антисемітизм. 
 Пам'ять про Голокост необхідна нам, щоб ви, наші діти, ніколи не були жертвами або байдужими спостерігачами проявів ворожнечі. Тепер, коли Голокост відходить у минуле, ви, нинішнє покоління, маєте продовжити естафету пам'яті і відстоювати гідність людини.



Немає коментарів:

Дописати коментар