24 січня 2014 р.

Вітаємо усіх Тетян зі святом!
25 січня - День  святої великомучениці Тетяни.
Великомучениця Тетяна  походила  із знатної римської сім'ї, батько дівчини був християнином і виховав її відповідно. Було це в III столітті нашої ери — в часи переслідувань християн. Тетяну схопили і катували — а вона лише молилася за своїх катів. Тортури не приносили дівчині ніякої шкоди. Навіть голодний лев, випущений з клітки, ліг біля її ніг і замугикав як кошеня. Побачивши таке, мучителі зрозуміли багато ... І самі стали християнами. Ситуація вийшла патова: влада просто не знала, що робити. Чутки в Римі розповзалися швидко, і заборонена релігія завдяки Тетяні набувала все більше прихильників. Врешті-решт, було вирішено стратити християнку мечем. Цього разу дівчина таки померла, але факел віри, запалений нею, горить і до цього дня.





  
А ще це свято відомо як День студента. І, якщо серед наших користувачів є ця весела, енергійна молодь, ми щиро її вітаємо!!!

  Бажаєте знати, які ще  цікаві свята відзначаються в ці дні? Зайдіть на блог нашої центральної бібліотеки для дітей, не пожалкуєте!

перейти




2 коментарі:

  1. Шановні колеги, нам подобається цикл статей присвячений народним святам. Ми розмістили посилання на ваш блог з рекомендацією для наших читачів.

    ВідповістиВидалити
  2. Дякуємо. Сподіваємось, що наступні публікації теж стануть у нагоді.

    ВідповістиВидалити