7 червня 2020 р.

С Троицей Вас! - День Святой Троицы
Вітаємо зі святом!
Прикмети на Зелені свята.
  • Щоби протягом року спіткали лише хороші події, у період свят не можна відмовляти в допомозі тим, хто цього потребує. Навпаки, треба самому бути ініціатором та подавати милостиню бідним.
  • Цікава прикмета стосувалася скатертини, яку стелили на стіл під час свят. Її потім ховали, берегли та нікому не показували. Адже вважалось, що від її стану залежить майбутня доля неодружених членів родини. Мовляв, скатертина допоможе зустріти хорошого партнера для шлюбу. Але не зрозуміло, з чим саме це пов’язано.
  • Якщо на Зелені свята йде дрібний дощ, а потім одразу виходить сонце — чекайте на щедрий врожай цього року. Особливо, врожай ягід, грибів та зернових.
  • Погана прикмета — будувати на Трійцю паркани, огорожі, будь-які перегородки. Мовляв, тоді в домі у всіх будуть неприємності та хвороби.
  • Заборонено займатися важкою працею, прибирати, прати, ремонтувати щось. Але можна займатися приготуванням страв для родини та їжі для домашніх тварин.
  • Коли зірки сходили на небо — господині виносили на вулицю, чи ставили біля відкритого вікна різну випічку. Бублики, булки, коржі, печиво — усе це було частуванням для померлих родичів. А ті, у замін, мали попросити в природи принести цього року гарний врожай.
Для когось це дні важливого християнського свята, для когось просто дотримання українських звичаїв, але традиція прикрашати зеленню дім залишилася до сьогодні.


🍀🌿🍀🍀🌿🌾🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🍀🌿🍀🍀🌿🌾🌾🍀🍀🌹🌹🌹🌾🌾🌾🌾🌳

Немає коментарів:

Дописати коментар