19 червня 2020 р.

Гифка анимация футбол гиф картинка, скачать анимированный gif на GIFERФУТБОЛ: ОЛЕ-ОЛЕ-ОЛЕ!
19 червня - Всесвітній день дитячого футболу.
 Заснувала це свято Організація Об’єднаних Націй для залучення молоді до спорту. Відзначається воно на підставі угоди між дитячим Фондом ООН і ФІФА, підписаної 2001 року в рамках міжнародного руху “Голосуйте за дітей”.
Традиційно в цей день в різних країнах світу, в тому числі й в Україні, проводяться спортивні заходи за участю дитячих футбольних команд.
А чи знаєте ви, що:
    Photo from album "Футбол, футболисты" on | Футболисты, Детский ...
  • Футбольна кричалка «Оле-Оле-Оле» походить з Іспанії, де слово «Оле» вигукувати на кориді або танцях фламенко. 
  • Хоч футбол вважають спадкоємцем гри з м’ячем родом з Великої Британії, претендентів на прообраз футболу доволі багато. У Стародавньому Римі та Греції, а також у Середньовічній Італії та навіть в ацтеків були ігри зі схожими рисами до сучасного футболу.
  • В давнину для гри у футбол використовували м’ячі, виготовлені зі сечових міхурів свійських тварин, але такий «м’яч» дуже швидко псувався. Перший гумовий м’яч з’явився 1855 року завдяки Чарлзу Гудьєру. Сьогодні класичний футбольний м’яч складається з 32 п’ятикутників — дванадцять чорних та двадцять білих.                                                                                  11 детских книг о футболе 
  • Футбольних вболівальників в Італії називають «Tifosi», що перекладається як «тифозні» або «носії тифу», тому що їх фанатизм схожий на лихоманку.
  • Історія футболу в Україні сягає вісімнадцятого століття і бере свій початок в місті Одеса, куди його привезли англійські моряки. Саме в Одесі в 1884 році було збудовано перше в Україні футбольне поле.                                                                                                Рассказы про Франца и футбол - запись пользователя Tina (id1126035 ...
Згодом футбол з’явився і в західній частині України. Офіційно першим матчем з футболу в Україні вважають гру у Львові між командою міста Львова та Кракова, який відбувся 14 липня 1894 року. До речі, перемогла тоді львівська команда.
Футбол усякий буває...
              

Немає коментарів:

Дописати коментар