14 грудня 2020 р.

3 чудові книги з дитячої психології.
Найкращий подарунок, який ми можемо зробити своїм дітям, – це навчитися їх розуміти. Але це не так просто, як може здатися, тому що дитяча психологія – досить складна.

Вибір літератури для читання рекомендуємо почати з одного правила: не можна дотримуватися постулатів тільки з однієї книги і робити її своєю “біблією”. 
Ідеальний варіант – це проявити інтерес до різних поглядів, думок і методик, а потім, володіючи чималим багажем знань, формувати власні “заповіді” виховання, які будуть підходити вам і приносити користь вашій дитині.

Зараз ми хочемо запропонувати вам кілька відомих і корисних книг про дитячу психологію, які точно варті уваги.

"Виховання з розумом. 12 революційних стратегій всесторонього розвитку мозку Вашої дитини" – Тіна Пейн Брайсон та Деніел Дж. 

Це чудовий довідник про дитячу нейропсихологію. Автори, психоневролог Деніел Дж. Сігел і експерт по вихованню дітей Тіна Пейн Брайсон, введуть нас в захоплюючу подорож по молодому мозку.

Книгу легко і цікаво читати. Крім того, вона містить багато практичних і корисних стратегій, як підтримувати емоційний та інтелектуальний розвиток дітей. Це чудовий довідник по дитячій психології, який допоможе батькам зрозуміти реакції, поведінку і потреби своїх дітей.


Як говорити, щоб діти нас слухали. Як слухати, щоб діти з нами ...
“Як говорити, щоб діти слухали, і як слухати, щоб діти говорили” – Елейн Мазліш, Адель Фабер.

Цей бестселер вийшов у світ в кінці 90-х років. З тих пір багато чого змінилося, але істини, що містяться в цій книзі, не виходять з моди. Це фундаментальні і непідвладні часу аспекти виховання дітей і підлітків.

Автори вчать батьків правильним методам спілкування, інноваційним стратегіям вирішення проблем і хорошим способам встановлення меж, управління емоціями і дисциплінування.
Купити книгу Речь и мышление ребенка (Жан Піаже) - 978-5-9650-0045 ...

“Мова і мислення дитини” – Піаже Жан
Він був не тільки одним з найбільших психологів 20-го століття, але і зробив неоціненний внесок в область людського розвитку.

Жан Піаже заклав основи багатьох концепцій, над якими зараз працює більшість сучасних фахівців. Ми повинні бути вдячними йому за всі дослідження, присвячені душевному життю дитини, її мови, мислення і сприйняття світу.

Давайте будемо допитливими і ніколи не перестанемо вчитися. Давайте дамо нашим дітям найкраще, що зможемо. 
Давайте почнемо читати розумні книги і брати з них максимум користі.

Немає коментарів:

Дописати коментар