10 лютого 2014 р.


Твій добрий друг.
11 лютого - 100 років Л.Письменній.

 Лариса Михайлівна Письменна — українська письменниця, автор дитячих казок, оповідань. Вона народилася 11 лютого 1914 року в сім`ї сільського фельдшера і вчительки в селі Чоповичі (тепер Малинського району Житомирської області). Батьки з раннього дитинства прищеплювали дівчинці любов до літератури. Після Великої Вітчизняної війни працювала в Кемерівській області завідуючою дитсадка. З 1956 року Лариса Письменна — член спілки письменників СРСР. За збірку «Тисяча вікон і один журавель» письменниця нагороджена премією Лесі Українки. Померла Л.Письменна 20 лютого 1992 року. 

  Оповідання та повісті письменниці нерідко наповнені фантастичними сюжетами, які надають творам загадковості і захопливості.
Сказочная природа - Сказочные картинки Наприклад, у повісті «І чарівник на тонких ніжках» є глава, в якій маленькому героєві сниться казковий сон, де той летить на космічному кораблі до Срібної зірки і рятує тамтешнього зайця від тамтешньої хитрої лисиці. А в оповіданні «Блакитний Олень» дівчинка зменшується до розміру статуетки та подорожує з Оленем по загадковим закуткам власної квартири. Самим же фантастичним твором Лариси Письменної, безсумнівно, є повість «Там, де живе Синя Ластівка», в якій сюжет про фантастичні пригоди школярів наповнений не менш фантастичними подіями: літаючий автомобіль, вигадана доісторична тварина, з якою подружилися герої повісті, і багато іншого .

Немає коментарів:

Дописати коментар