22 липня 2021 р.

 Які книги варто читати дітям: поради дніпровських авторів.

Якщо ви запитаєте сто людей, навіщо вони читають, то з великою часткою ймовірності почуєте тільки дві відповіді: щоб знайти корисну інформацію або отримати задоволення.

Дітей варто привчати до читання, адже це розвиває уяву, кругозір і покращує пам’ять, розвиває логічне мислення і, зрештою, допомагає краще розуміти себе, оточення і наше життя загалом. Це вагомі причини для того, щоб читати самим і заохотити до читання своїх дітей.

Письменник, журналіст, редактор журналу «Бористен» голова Дніпропетровської обласної організації НСПУ Фідель Сухоніс пропонує: Валентин Чемерис і його повість «Вітька+Галька», яка наразі є частиною шкільної програми. І ця книга настільки популярна, що нещодавно отримала нове яскраве перевидання. 
Ще одне видання – буквально «з печі» —  книга-казка дніпровської письменниці Еліни Заржицької «Сонячний чоловічок».  І це не звичайна книга, а надрукована шрифтом Брайля! Художниця Катерина Хаджирадєва створила яскравезні ілюстрації до цієї історії. 
Ще маємо видання також шрифтом Брайля в тому числі книги «Лелечий дім» Євгенії Яворської. 
Також така мастита авторка, як Наталія Дев’ятко і її «Скарби Примарних островів» — пригодницько-фентезійна трилогія, дія якої відбувається у чарівному світі. 
Експерти наголошують, що часто в дитячих книгах зустрічаються негативні і навіть досить страшні персонажі. Саме в ранньому дитинстві у малюка формується здатність справлятися зі своїми страхами. Він вчиться не боятися. 
Усі ці маленькі і великі перемоги відіграють величезну роль у становленні особистості, вихованні характеру. Дитина дорослішає через випробування і долає свій страх разом із героями казок.

Інформація взята з газети "Наше місто".

Немає коментарів:

Дописати коментар