2 лютого 2021 р.

НЕБАНАЛЬНІ ФАКТИ ПРО РЕЧІ, ЯКІ ЗДАЮТЬСЯ ЗВИЧАЙНИМИ ТІЛЬКИ НА ПЕРШИЙ ПОГЛЯД

Ось так живеш-живеш і не знаєш, що дитинчата сови сплять лежачи, італійські банки дають кредити під заставу сиру, а магнолія з’явилася так давно, що їй довелося якось викручуватися без бджіл, яких ще не існувало.

Магнолія – ​​настільки древня рослина, що її запилюють жуки. Просто тому, що, коли з’явилася магнолія, бджіл ще не існувало.


В Італії деякі банки видають кредити під заставу сиру пармезан.


У Франції круасани з маслом прийнято робити прямими, а з маргарином – вигнутими.


У Сінгапурі ви можете заплатити штраф в $ 200, якщо поливаєте свої домашні рослини занадто багато. Неправильний полив рослин призводить до того, що в блюдце під квітковим горщиком залишається вода. Вона привертає комарів – переносників лихоманки Денге. Це небезпечне захворювання, яке може привести до летального результату, тому квартири і будинки сінгапурців можуть перевірити, а власників – оштрафувати за непорядок.


У бразильських в’язницях кожна прочитана книга скорочує тюремне ув’язнення на 4 дні. За кожний твір необхідно написати виклад.


Бамбук цвіте раз в декілька десятиліть, а потім гине. А ще він дуже міцний: з нього роблять цвяхи і арматуру. Але взагалі-то це трава.


Совята сплять лежачи: у них занадто важка голова і вони поки не вміють тримати її.


А в цих книжках ще безліч цікавого!


Немає коментарів:

Дописати коментар