26 березня 2018 р.


Картинки по запросу тиждень дитячої книгиМИ РОЗПОЧИНАЄМО З ЦІКАВОЇ ІНФОРМАЦІЇ
Чому читання - найкращий засіб позбавлення від стресу?


 Кращим засобом від турбот, тривожності і стресу вчені з Оксфордського університету визнали читання, стверджуючи, що це заняття надає більш швидкий ефект на організм. Дивно, але цей засіб набагато ефективніше прогулянки, чаювання або прослуховування музики.


 Був проведений експеримент, в ході якого учасників спочатку піддавали серії різних вправ або тестів, здатних викликати стрес. Після чого учасники експерименту вибирали один з наведених нижче методів релаксації.
 Магнітно-резонансне дослідження мозку людей, які читають, показало, що при читанні сторінок про запахи, різні ландшафти або смаки в мозку активізуються  ділянки, які відповідають за сприйняття. Так, якби людина відчувала все це в реальності. Причому цей ефект пропадає, якщо дивитися телевізор або грати в ігри.

У процесі дослідження виявилося, що читання знижує ступінь стресу на 68%. Всього шести хвилин достатньо, щоб розслабити м'язи і 

нормалізувати удари пульсу.

 Прослуховування музики знизило стрес в 61% випадків. Чашка кави або чаю - в 54%, а прогулянка - всього в 42%. Вибір книг анітрохи не впливав на ефективність засобу. Для позбавлення від стресу підходить практично будь-яка книга, досить зрозуміти сюжет і зануритися в книгу з головою.

1 коментар:

  1. Центральна бібліотека для дітей28 березня 2018 р. о 10:55

    Це дійсно так!!! Адже, книги - цікаві співрозмовники, мудрі наставники і вірні друзі. Вони навчать, розкажуть, зцілять, втішать та розвеселять)))

    ВідповістиВидалити