15 січня 2018 р.

Музеї казковим героям.
Знов уві сні бився з драконами, втікав від Баби Яги або грав у шахи з Алісою в Країні чудес? Але ж мандрувати сторінками улюблених книг можна не лише в уяві. Найкращі казкові музеї світу люб’язно відкривають вам, наші любі читайлики, свої двері та запрошують у подорож їхніми чарівними світами.
Іноді герої казок стають настільки реальними, що їм буває затісно поміж книжкових полиць. Тож вони сходять зі сторінок улюблених книг, перетворюються на пам’ятники, розгулюють вулицями міст і навіть влаштовують собі затишні оселі. 
Тоді по всьому світу дивовижним чином з’являються музеї казковим персонажам, куди, мов на крилах, злітаються діти й дорослі. Бо хто ж не мріє хоча б на мить опинитися в казці?
Долина мумі-тролів, Фінляндія.
На острові Кайло, біля узбережжя фінського міста Наанталі ховається поміж густих крон дерев чарівна Країна мумі-тролів. Музей відкрили 2003 року, і відтоді це улюблене місце відпочинку тамтешньої дітвори.Тут є і блакитний мумі-дім з книги, і жовтий будиночок Гемуля з колекцією метеликів, і хатинка відьми, і купальня.
Музей Маленького Принца, Японія.
Дивно, однак музей Маленького Принца, створеного Антуаном де Сент-Екзюпері, розташований зовсім не в Парижі чи Провансі, звідки письменник родом, а в… японському селищі Хаконе.
Затишні французькі будиночки та кафе навіть за тисячі кілометрів від батьківщини автора перенесуть вас до Франції, а яскраві тематичні картини дозволять відчути атмосферу твору.
Музей барона Мюнхгаузена, Латвія.
Чи відомо вам, друзі, що найправдивіший оповідач світу — барон Мюнхгаузен — не вигаданий персонаж, а реальна людина. Він жив у ХVІІІ ст. і навіть бував в Україні.
Музей барону Мюнхгаузену розташований у латвійській садибі Дунте. Власники садиби стверджують, що саме тут барон з дружиною провели найкращі роки свого життя. Тут він витягнув себе із болота, посадив вишню між рогами оленя та полетів на Місяць верхи на ядрі. Саме тут знайшов і другу половинку — дочку власника садиби.

Немає коментарів:

Дописати коментар