11 січня 2017 р.

(1907 - 1966)
Цікаві  факти про Сергія Корольова.
«Якщо Гагарін був обличчям радянської космічної ери, то її мізками був Корольов», – ось що написало британське видання «Ґардіан» про видатного авіаконструктора. 12 січня — день народження Сергія Корольова: саме час дізнатися про нього ще більше.
1. Сергій Павлович Корольов народився у Житомирі. У 1987 році тут відкрили музей космонавтики його імені. 
«Дивлюсь я на небо...»: 7 фактів про Сергія Корольова
2. З юних років Сергій Корольов зрозумів, що авіація — його покликання. У 17 років він розробив повноцінний проект планера. А для цього прочитав купу книг, частину з яких опанував в оригіналі — німецькою мовою.
3. Саме завдяки науковому та організаторському таланту Корольова став можливим знаменитий політ у космос Юрія Гагаріна. Та це — далеко не єдина заслуга видатного вченого.
Картинки по запросу королев и гагарин
4. Завдяки праці Корольова у космосі побували перша тварина і перший екіпаж, а ще — відбувся перший радіозв'язок між двома пілотованими кораблями.
5. Саме Сергій Корольов створив перші радянські супутники. Йому належать і проекти ракет, що могли б доставляти експедиції на Місяць або планети Сонячної системи. Він також почав розробку корабля «Союз» для тривалого перебування космонавтів на орбіті.
6. В Україні радянський вчений прожив 24 роки: народився у Житомирі, дитинство провів у Ніжині, потім жив у Києві та Одесі. Улюбленими українськими піснями Корольова були «Дивлюсь я на небо...» та «Реве та стогне Дніпр широкий» .
7. До речі, саме пісня «Дивлюсь я на небо...» стала одним зі стимулів, що привели Корольова до захоплення космосом. А український космонавт Павло Попович зробив своєму головному конструктору справді неземний подарунок: заспівав Корольову його улюблену пісню... із космосу!
Картинки по запросу королев сергей небо дивлюсь попович
8. З Корольовим трапився цікавий випадок — одного разу повертаючись з Далекого Сходу до Москви, Сергій Павлович планував відплисти з Магадана на пароплаві «Индигирка». Але всі квитки були розпродані, і йому довелося трохи відкласти поїздку. Це врятувало життя вченому — пароплав потонув около острова Хоккайдо, потрапивши в сильний шторм.
Цікаво? Більше можна прочитати в книжках:
Картинки по запросу я пізнаю світ космос книга  Картинки по запросу популярная история астрономии и космонавтики  Картинки по запросу астрономия и космонавтика энциклопедия

2 коментарі:

  1. Очень интересный материал о жизни С.П.Королева. Спасибо!
    Поздравляем с Всемирным днем "СПАСИБО"!
    Я говорю "спасибо" Вам
    за добрые слова
    Пусть на земле от добрых слов
    Прибавится добра!
    Пусть будет добрым каждый день
    А так же каждый час,
    И солнце светит на земле
    Для каждого из нас...

    ВідповістиВидалити