24 грудня 2015 р.

Різдво приходить взимку, а традиційна зима для нас – це сніг та мороз. Але не в усіх жителів нашої планети різдвяні асоціації є сніжно-морозними.
 Наприклад, у тропічній БРАЗИЛІЇ в цей період справжнє літо! Тому Різдво бразильці зустрічають не у валянках та кожушках, а в купальниках. Хоча інші традиції у цій країні дуже перегукуються з європейськими. Бразильці також прикрашають ялинки, збираються родиною на різдвяну вечерю 24 грудня та чекають вночі на прихід чарівного Санти, якого тут називають Пай Ноель. Незважаючи на 35-градусну спеку, він має таку ж довгу білу бороду, червоний кожух та валянки.
 Одним із головних символів бразильського Різдва є плавуча ялинка, встановлена на озері Лагоа на фоні статуї Христа Спасителя. Уперше 48-метрова лісова красуня "оселилася" на воді у 1996 році, і відтоді стала родзинкою бразильського різдвяного свята. З того часу вона значно виросла. Цього року її розмір становить 85 метрів і важить зелена красуня 542 тонни.

Різдвяні традиції… І в мороз, і в спеку Під палючим сонцем святкують Різдво й АВСТРАЛІЙЦІ. Їхні традиції багато в чому перегукуються з європейськими: в Австралії також прикрашають ялинки, обмінюються подарунками, готують святкову індичку та чекають вночі на прихід Санта Клауса. Але різдвяний дідусь тут часто через спеку дозволяє собі ходити у шортах. Також сани австралійського Санти запряжені не оленями, а кенгуру. 
Цікаві факти про Новий рік та Різдво Різдво — свято чудес та неймовірних подій. Воно робить друзями навіть найзапекліших ворогів. Так сталося і 1914 року під час Першої світової війни. Ворогуючі сторони Західного фронту на Святвечір припинили бої та разом заспівали різдвяних пісень. А на ранок британські та німецькі воїни навіть обмінювалися рукостисканнями та подарунками.
 А звідки з’явилась традиція малювати Санта-Клауса з оленями в небі, знаєте? Вперше політ Санта-Класуса на санях в оленячій упряжі описав у 1819 році письменник з Америки Вашингтон Ірвінг.
Цікаві факти про Новий рік та Різдво

Немає коментарів:

Дописати коментар