20 березня 2015 р.

Чого ви не знаєте про весну.
 Стоголосе диво — весна… Дзвінкими потоками лоскочуть землю струмочки, безтурботно щебечуть пташки, все навколо радіє, цвіте і пахне. 
 Чи знаєте ви, друзі, як швидко крокує планетою весна? Уважно спостерігаючи за цвітінням квітів, допитливі вчені визначили, що швидкість руху весни — 50 кілометрів на день…

Зустріч весни

 Щороку в Індії відзначають свято на честь приходу весни — Holi. Це, мабуть, найяскравіший весняний фестиваль у світі, адже все навкруги сяє барвами веселки. Святкування проходять гамірно та надзвичайно весело. За традицією, учасники фестивалю спочатку сиплють один на одного кольоровий порошок, а потім всі дружно обливаються підфарбованою водою.

Зустріч весни

Чи замислювалися ви над тим, що не всі зустрічають весну в березні/квітні/травні? В Австралії, Аргентині та на Мадагаскарі весна починається у вересні.

Чого Ти не знав про весну

 Астрономічна весна в Україні наступає 21 березня — у день весняного рівнодення.
У Женеві, Швейцарія, прихід весни оголошують лише з «дозволу» офіційного каштану, який росте під вікнами кантонального уряду. Захоче дерево впустити весну в місто — розпустить листочки, а ні — офіційна весна нізащо не наступить. Щоправда, каштан не дуже вередливий, і, як правило, сповіщає про прихід весни у березні. 

Чого Ти не знав про весну

 А от наші предки сповіщати про прихід весни довіряли зозулі. Долетить із лісу загадкове «ку-ку» — от і весна настала. Першими весну відчувають корені рослин. Вони починають активно зростати вже за температури +7°C.

Чого Ти не знав про весну

Про це і багато іншого ви можете прочитати в книжках:


                     Картинки по запросу цікава географія світ навколо нас  

Немає коментарів:

Дописати коментар