11 липня 2020 р.


Ну дуууже смачне свято 11 липня

Привітання Всесвітній день шоколаду gif - Я кохаю Всесвітній день ...
 Шоколад - чарівна смакота, яку майя і ацтеки подарували світу, і щось набагато більше, ніж просто кондитерський виріб, адже він радує, зігріває, надихає, позбавляє смутку і навіть лікує.
 Гіркий або молочний, з горіхами або родзинками, цедрою або прянощами, в плитках, цукерках, печиві або  в запашному гарячому напої. 
 В кафе, в подорожі, на роботі, в компанії друзів, на романтичному побаченні або на самоті. Шоколад - це завжди гарна ідея. Навіть коли мова йде про книги, адже в світі так багато історій з шоколадним присмаком. 

Тому, давайте влаштуємо невелику книжково-шоколадну дегустацію!

Дитяча книга ЧАРЛІ і ШОКОЛАДНА ФАБРИКА. Автор - Роальд Дал (видавництво "А-ба-ба-га-ла-ма") - изображение 1Дал, Р. Чарлі і шоколадна фабрика / Роальд Дал. – К., 2011. – 240с.

 Найпопулярніша книга Роальда Дала. Жив собі бідний хлопчик, якому раз на рік – на його день народження, дарували єдину річ – маленький шоколадний батончик. Але хлопчик мав добре серце, і тому з ним трапляється неймовірна пригода, яка не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих.


Гламур в шоколаде - Молчанова Ирина
Молчанова, И. Гламур в шоколаде / Ирина Молчанова . – М., 2008. – 224с.

Уяви – ти найпопулярніша дівчина в школі. Але одного разу з’ясовується, що насправді ти не подобаєшся ні-ко-му.
 Така новина зіпсує життя кому завгодно! Але тільки не справжній королеві…



 Иванова, Ю. Шоколадно-аппетитная история / Юлия Иванова. – М., 2014. – 24с.

Герої цієї історії – і коренні мешканці Південної Америки, і іспанські мореплавці, які вперше привезли какао-боби в Європу, і представники іспанського, французького і російського панства. Книга розповідає про те, як на протязі століть у різних країнах відкривали для себе рецепти приготування улюблених ласощів.


Купить Шоколад із чилі  Йоанна ЯгеллоЯгелло, Й. Шоколад із чілі / Йоанна Ягелло. – Л., 2013. – 288с.

«Шоколад із чилі» продовжує історію Лінки Барської, тепер уже учениці омріяного нею мистецького ліцею. 
Проблеми підлітків: нагальна потреба в грошах, які треба сплатити за навчання, непрості стосунки з коханим Адріаном і зведеною сестрою Касею, спроби розібратися у своїх почуттях і можливостях – усе це авторка описує без загравань з молодим читачем, називаючи речі своїми іменами і присмачуючи свою розповідь тонким гумором і подекуди іронією.
 Героїня розуміє, що життя не завжди солодке, а кохання не мусить нагадувати молочний шоколад. Воно швидше схоже на шоколад із чилі…

Фото - Сніжок і шоколадні яйця

Девернуа Е., Стеєр Ф. Сніжок і шоколадні яйця/ Ельза Девернуа . - К., 2012. - 16 с.



Пасхальний кролик залишив в саду шоколадні яйця. Троє друзів вийшли на полювання. 
Хто ж знайде найбільше яйце?

Немає коментарів:

Дописати коментар