16 квітня 2014 р.

ВЕЛИКОДНІ ЦІКАВІНКИ.

  У кожній країні великодні традиції трохи відрізняються. Так, в Україні ми печемо паски - великодній хліб. 
 На Сицилії на столах з'являється Кассат - пасхальне частування, в Греції господині печуть «цурекі» - булки із здобного тіста у формі коси, в яку перед випічкою вставляють фарбоване (зазвичай червоне) яйце.
 В Ірландії готують «Сімнела» - кекси з родзинками і цукатами, покриті марципаном або глазур'ю і прикрашені 11 кульками з марципана - по числу справжніх апостолів Христа.
 Фігурні пряники - у формі тварин, фруктів і навіть ляльок - популярні на Мальті. Називаються вони «фіголлі» і робляться з щільного тіста з мигдального борошна. Австрійці на Великдень їдять каринтійський райндлінг - виріб з пишного тесту з солодкою начинкою: ромом, родзинками, корицею, волоськими горіхами. У класичному варіанті райндлінг має форму перевернутого усіченого конуса, досить часто - кільця. Іспанці до Великодня печуть мигдальні рулетики пестіньос, які посипають цукром або поливають медом.

Немає коментарів:

Дописати коментар