20 жовтня 2014 р.

В УКРАЇНІ - ЯБЛУЧНИЙ СПАС, В ЄВРОПІ - ДЕНЬ ЯБЛУКА

 День яблука - неофіційне свято, яке щорічно проходить у Великобританії 21 жовтня. День яблука - це шанування багатства і щедрості природи, до якої людині варто ставитися з дбайливою увагою. 
 На святкуванні можна скуштувати безліч різних сортів яблук. А в будь-яких кулінарних закладах в цей день вам запропонують страви з яблук - починаючи від випивки і закінчуючи - десертом: сидр, соки, соуси, пироги, пудинги та багато - багато іншого. 
 Часто проходять демонстрації приготування гарячих і холодних страв із яблук. 
 Фахівці із садівництва дають уроки обрізки та формування крони, а також прищеплення яблунь. Вельми популярні різні ігри, стрільба з лука по яблукам і «яблучні» розповіді. І головне змагання - треба нарізати непреривну яблучну стрічку.
 В 2006 році нарізали найдовшу яблучну шкірку за всю історію цих захоплюючих змагань, її довжина склала 10 метрів і 66 сантиметрів. 
Світовий же рекорд по створенню безперервної яблучної стрічки (мається на увазі не тільки шкірка, але і м'якоть яблука) належить Кеті Валфер із США, яка 16 жовтня 1976 року  працювала над яблуком протягом 11 годин і 30 хвилин і створила шедевр довжиною 52м 51см. Неймовірно!
А вам слабо ?!

В цій книжці ви зможете знайти багато не менш цікавої інформації. Приходьте до бібліотеки. Ми допоможемо задовольнити вашу цікавість.

Немає коментарів:

Дописати коментар