17 жовтня 2014 р.

18 ЖОВТНЯ - 80 РОКІВ КІРУ БУЛИЧОВУ
  Мало сказати, що Кір Буличов - письменник з числа самих-самих (братів Стругацьких, Станіслава Лема, Айзека Азімова). Навіщо кривити душею, адже насправді він - великий майстер слова, знавець людства взагалі і людини зокрема.
  Справжнє ім'я письменника - Ігор Всеволодович Можейко. Народився він 18 жовтня 1934 року в Москві.
Шкільні роки пам'ятав погано, бо був середнім учнем, зате всі літні канікули глибоко запали в пам'ять. Та, коли закінчував школу, був упевнений, що вивчиться на палеонтолога, проте волею долі потрапив на перекладацький факультет Інституту іноземних мов.
  По закінченні вишу потрапив на будівництво в екзотичну Бірму (власне, екзотичною була тільки Бірма, але не саме будівництво.) Через два роки, повернувшись додому, майбутній письменник вступив до аспірантури Інституту сходознавства, у відділ Південно-Східної Азії. 
В 1965 році Ігор Можейко створив перші казкові історії про дівчинку Алісу з ХХI століття. Мета - знайти шляхи до дитячої літератури, адекватної поколінням, що виростали біля екрана телевізора, а потім комп'ютера, - була досягнута. Додамо, що й шлях до дитячих сердець був знайдений. 
   В 1982 році Кір Буличов отримав Держпремію за сценарій до фільмів, що полюбилися глядачам -   «Таємниця третьої планети» і «Через терни до зірок». Крім кінофільмів були  створені чудові мультфільми (улюблені дітьми та дорослими, які є, по секрету, не що інше, як вирослі діти) «Два квитки до Індії» і «Таємниця третьої планети».

ПОЧИТАЙТЕ... 


ПОДИВІТЬСЯ...

Немає коментарів:

Дописати коментар