8 січня 2014 р.

      7 січня -  Різдво Христове!!!

                                    Любі наші читачі!


      Різдво - особливе свято, воно сповнене затишку і бажання чуда, адже ми всі в глибині душі віримо в чарівництво, здатне в одну мить змінити наше життя на краще ... Вітаючи вас, побажаємо не тільки мріяти, а й впевнено, з посмішкою і натхненням йти до своїх мрій, втілювати їх і ставати все щасливіше день ото дня!

«Нова радість стала, яка не бувала:
Над вертепом зірка ясна світу                                                                                                              засіяла».

  7 січня відзначають православне Різдво Христове — одне з найбільших свят церковного світу. Воно прославляє день, який ознаменувався небувалою подією для всіх - народженням Сина Божого у Богородиці Діви Марії.
  Ісус Христос не знав багатства або вельможності у своєму земному житті. Навіть саме народження Спасителя відбулося в печері, після чого немовля поклали до ясел, де знаходився корм для тварин.



«Де Христос родився, з Діви воплотився,
Як чоловік пеленами убого повився»

  Із православним Різдвом Христовим пов'язано багато легенд. Відомо, що першими новонародженому Синові Божому прийшли поклонитися пастухи. Потім волхви принесли йому дари, серед яких були золото, ладан і смирна. Ці мудреці давно чекали народження Царя Світу, і Віфлеємська зірка вказала їм, де саме він з'явиться на світ.


  Православне Різдво Христове пишно святкується в християнському світі. Цього дня завершується сорокаденний Різдвяний піст. За багатим святковим столом традиційно збирається вся родина. А після православного Різдва Христового починаються 12-денні святки. Вони супроводжуються народними гуляннями на честь народження Сина Божого. У слов'ян здавна в ці дні водили вертеп, співали колядки і бажали всім добра на весь рік.


«Ангели співають, «слава» восклицають,


На небесах і на земли мир проповідають»


Хай за вікном хуртеча злиться,
А нам співати і радіти.
Горить ялинка у світлиці -
З Різдвом Христовим, любі діти!
Дніпро обняв дзвінкі Карпати,
А в хаті вже кутя і сіно.
Дозвольте заколядувати:
- З Різдвом Христовим, Україно!

Немає коментарів:

Дописати коментар