31 травня 2014 р.

ЗАКОН ЗАХИЩАЄ ДИТИНСТВО
1 ЧЕРВНЯ - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ

День защиты детей. 1 июня  День защиты детей Щороку в перший день літа відзначається Міжнародний день захисту дітей - прекрасне свято радості та надії. Адже саме в дітях ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Прагнемо, щоб вони росли здоровими та радісними, прославляли свої родини і рідний край. Це одне з найстаріших міжнародних свят.
         Історія виникнення Дня захисту дітей:
 За однією з версій, у 1925 році Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Дуань-у Цзе (Фестивалю човнів-драконів), дата якого якраз припала на 1 червня. Завдяки щасливому випадку, день збігся і з часом проведення "дитячої" конференції в Женеві.
                     Офіційна версія виникнення Дня захисту дітей:
  Рішення про відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня прийняла Міжнародна демократична федерація жінок у листопаді 1949 року. Перший Міжнародний день захисту дітей було відзначено ще в 1950 році. ООН підтримала ініціативу федерації та оголосила захист прав, здоров'я і життя дитини  одним із пріоритетів у своїй діяльності.  В Україні цей день відзначають із 1998 року. У 1991 році Україна приєдналася до Конвенції ООН про права дитини.                                               Цікаві факти:
 Повноліття
 Українські діти стають повнолітніми у 18 років. Це найпоширеніший вік повноліття у Європі (Іспанія, Голландія, Великобританія), але далеко не найтрадиційніший. Так, в Узбекистані дорослими вважаються 14-річні, а в Таджикистані 16-річні громадяни. США та ряд інших країн приймають в лави повнолітніх у 21 рік. Українські хлопці та дівчата у 18 отримують й виборче право.
        Юні рекордсмени 
http://www.book.adamant.ua/akt/kavunenko/s1.jpg Цікавими історіями про «недитячі» звитяги дітей славиться «Книга рекордів України». Так, із останніх фактів історія про 11-річного Євгена Кавуненка, який виконав присідання на  двох  ногах у кількості 2900 раз за одну годину, до цього результату  він  йшов з 4-х років. У сім років він вже присідав 2000 разів. Женя  навчається  в  п'ятому класі, вчиться  добре. За словами вчителів, допомагає  батькам з молодшими дітьми.

http://cdn.bagnet.org/3/47/17eee262e485b1bd7f2d27c9f659f.jpg  Українські діти, як виявилося, славляться не лише силою та наполегливістю, а й красою. 13-річний Артур Покос з Дрогобича носить найдовшу… шевелюру! І позаздрити йому можуть не лише хлопчики, а й дівчатка: довжина волосся Артура у 5 років при зрості 124 см була 75 см (а зараз ще більше). Про те, щоб обрізати «косу», хлопець й не думає. Його основне бажання - відростити таку шевелюру, яка б увійшла до світової Книги рекордів Гіннеса.
  Винахідники «по-українськи» 
 На фінальному етапі Національного конкурсу науково-дослідницьких робіт учнів-розробників з усіх регіонів України, десятикласник з Рівного Юрій Ткачук представив мобільний цифровий електронний термометр. Його винахід дозволить вимірювати температуру в агресивних середовищах при обмеженому доступі до об'єкта.
 Його колега Ігор Шарманскій з Івано-Франківська у свою чергу розробив простий у використанні прилад для виявлення чадного газу в приміщенні. І нехай хтось скаже після цього, що в України немає майбутнього!

Немає коментарів:

Дописати коментар