8 липня 2021 р.

Нове ім'я в шкільній програмі. Валентин Чемерис, якому 8 липня виповнилося би 85 років.

Валентин Чемерис - автор гуморесок, новел, оповідань, публіцистичних творів, він належить до унікальних особистостей у вітчизняній літературі.

Творча спадщина  Валентина Чемериса дуже велика. Вона включає в себе різножанрові твори: гумористично-сатиричні, історичні, пригодницько-фантастичні, твори для дітей, автобіографічні. Але всі вони сповнені оптимізму. Письменник порушує одвічні проблеми любові, вірності, боротьби за справедливість, виховання духовної особистості.

«Вітька + Галя, або Повість про перше кохання» — автобіографічна гумористична повість  Валентина Чемериса. 2015 року твір включено до програми з української літератури для 8 класів закладів загальної середньої освіти.

В основу твору «Вітька + Галя, або Повість про перше кохання» покладено історію дружби й першого кохання автора. Прототипом образу Вітька Горобця став сам Валентин Чемерис, бо в дитинстві його часто називали «Вально» або «Вітько». Імен друзів письменник також не змінював: Федько і Галя Козачок реальні особи, з яких він писав своїх персонажів.

А ще в нашій бібліотеці є ось такі книжки:





                    

Немає коментарів:

Дописати коментар