17 січня 2017 р.

Вінні-Пух і всі-всі-всі: факти, про які ви точно не знали.
(До дня народження А. Мілна. 18.01.1882 - 31.01.1956)


Мілн навчався у приватній школі, що належала його батькові, а одним з його вчителів був Герберт Уеллс. 
 Мілн брав участь у Першій світовій війні в якості офіцера британської армії. Він працював на MI7 — пропагандистський підрозділ британської розвідки.
 Алан Александр Мілн до появи книг про Вінні-Пуха співпрацював з англійським гумористичним журналом «Панч» і вважався досить відомим драматургом, який писав серйозні п’єси для дорослих. Однак після Вінні-Пуха Мілна стали сприймати виключно як дитячого письменника, що сам автор вважав образливим і несправедливим. 
 Історія одного з найвідоміших казкових персонажів XX століття Вінні-Пуха почалась 21 серпня 1921 року, коли письменник Алан Александр Мілн подарував своєму синові Крістоферу Робіну плюшевого ведмедя на день народження. Крістоферу Робіну в цей день виповнився один рік.
 П’ятачок насправді був іграшкою Крістофера Робіна, подарованою сусідами, а ослик Іа-Іа, як і сам Вінні, був подарований батьками. Ця іграшка була позбавлена ​​хвоста самим Крістофером Робіном в процесі ігор, що і послужило приводом для Мілна-старшого зробити ослика самим похмурим і сумним героєм. 
 Кенга з Ру і Тигра, які в оповіданнях про Вінні-Пуха з’являються дещо пізніше, були куплені батьками Крістоферу Робіну вже спеціально, щоб урізноманітнити історії.  Єдиними, кого у Крістофера Робіна не було, були Сова і Кролик, саме тому вони в історіях постають як реальні звірі, а не як іграшки.          
 Мілн ніколи не читав книг про Вінні-Пуха Крістоферу Робіну. Він вважав за краще виховувати сина на творах свого улюбленого Вудхауза. Крістофер вперше прочитав вірші і розповіді про ведмедика тільки через 30 років після їх появи.

Немає коментарів:

Дописати коментар