7 жовтня 2016 р.



Щасливе дитинство неможливе без казок. Історія про Попелюшку — одна з найулюбленіших і найбільш читаних у всьому світі. Ось декілька секретів про цю дивовижну історію.
Найдавніша версія казки була знайдена ще в єгипетських папірусах. У ній розповідається про чарівну дівчину Родопис, викрадену піратами з Греції та продану в рабство єгипетському багатієві. 
Одного разу дівчина пішла до річки скупатися і позбулася сандалій. Їх вкрав сокіл і відніс... ні, не до себе в гніздо, а єгипетському фараону.
Звичайні сандалі навряд чи зацікавили б повелителя єгипетських земель. Але в тому то й справа, що були вони ексклюзивними — надто крихітним виявився їх розмір. Здивований фараон одразу ж оголосив загальнонаціональний розшук. А коли знайшов прекрасну Родопис, одразу з нею одружився.
Історія ПопелюшкиУ корейській народній казці роль Попелюшки зіграла чотирнадцятирічна дівчинка Кхончхі, яку жорстока мачуха змушувала дерев'яною сапкою обробляти кам'янисте поле. Але одного разу до дівчини спустилася жителька неба і, вмить виконавши всі справи, відправила бідолаху розважатися на весіллі. Перестрибуючи струмок, Кхончі загубила туфельку. Її знайшов начальник провінції. Фінал історії  відомий.
А зараз я відкрию  таємниці про чарівні туфельки Попелюшки. 

У казках інших народів світу вони були зовсім не кришталевими, як у версії Шарля Перро, а розшитими шовком, виготовленими з дерева, матерії, алмазів і навіть чистого золота. Більш того, частенько туфельки Попелюшки трансформувалися в сандалі, або ж просто черевички, але завжди вони асоціювалися з певною опорою в житті.
Цікаво й те, що в ранніх версіях казки бідна дівчина поспішала не на бал, а на якесь скромніше свято.
Історія ПопелюшкиВсі імена головних героїнь казки — Cinderella, Попелюшка, Cenerentola, The Cinder Maid, Папялушка, Золушка — пов'язані з попелом і вогнем, жрицею якого в давні часи могла бути тільки найдобріша і світла представниця племені.
Ось така вона, таємнича і непередбачувана історія Попелюшки. 
Бажаєте дізнатися більше про казкових героїв і персонажів улюблених мультиків?
Завітайте в нашу бібліотеку або на сторінки блогу - і ви знайдете багато цікавого.


Немає коментарів:

Дописати коментар