5 квітня 2016 р.

Теплі, налиті сонцем дні, що грайливими променями лоскочуть щічки, вже не за горами. От-от і ніжні весняні квіти порадують розкішним цвітінням. Де можна побачити цю красоту? Що прочитати?
Запрошуємо до нашої віртуальної подорожі.
      
Первоцвіти.
 Мабуть, найбільше першому весняному сонечку радіють проліски. Саме ці тендітні квіти вперто пробивають снігові покрови, аби поніжитись у його несміливих променях. Ну, а якщо не зацвіте підсніжник, то, певно, і весна не настане.
 Побачити цвітіння цих запаморочливо красивих і ароматних квітів в Україні можна в Ічнянському національному парку, неподалік села Ічня, що на Чернігівщині. Однак похвалитися густими килимами первоцвітів можуть і карпатські полонини, хоч не кожен зважиться підкорювати засніжені схили у перші, ще холодні весняні дні.
Найкрасивіші весняні квіти України. Де побачити їх цвітіння?
Крокуси
 Ще не встигне зійти сніг у Карпатах, а фіолетові квіти Шафрану Гейфеля вже тягнуть свої пелюстки до сонечка. Крокуси люблять рости на височині, під самим небом, тому не дивно, що насолодитися цими квітами можна на схилах гір Драгобрат та Петрос Рахівського району Закарпатської області.
 А якщо підніматися високо в гори немає бажання, помилуватися крокусами ти  в заповіднику «Медобори» на Тернопільщині. Березень або початок квітня — ідеальний для цього час.
Найкрасивіші весняні квіти України. Де побачити їх цвітіння?
Тюльпани
 Мальовничі алеї тюльпанів — гордість Кіровоградського дендропарку. Лишень уяви собі, любий читачу, 2015-го року там зацвіло 2 000 000 цих прекрасних квітів.
 Безкраї поля тюльпанів розкинулись поблизу села Мамаївці, що на Буковині. Навіть найсуворіший водій не проїде повз, хоча б крадькома не поглянувши на яскравий тюльпановий килим по обидва боки дороги. Ще б пак, адже тут цвіте більше 60-ти різновидів цих весняних квітів.
Найкрасивіші весняні квіти України. Де побачити їх цвітіння?

Нарциси

 Лишень травень стає повноправним господарем наших земель, в урочищі Кіреші, що на Закарпатті, розцвітають запаморочливі квіти — нарциси. Вони і справді можуть сп’янити голову…

Найкрасивіші весняні квіти України. Де побачити їх цвітіння?

Немає коментарів:

Дописати коментар