14 квітня 2015 р.

Сьогодні самому відомому фантасту України - Сергію Дяченко - 70 років.

 Марина і Сергій Дяченки — це не просто сімейний та письменницький дует, це явище, особлива планета в сучасному всесвіті фантастики та фентезі. Проза Дяченків — яскрава та емоційна, її особливими рисами є психологічна достовірність, майстерність деталей, складні, підчас морально-етичні питання та проблеми.

 Вони дуже люблять експериментувати, тому кожна їх нова книга — це пастка для читача, потрапивши в яку він просто не може не відчувати емоційного співчуття героям.  Кількість нагород та премій найпрестижніших конкурсів, які отримали твори Марини та Сергія, незліченна. Тому ми просто скажемо, що на загальноєвропейській конференції фантастів «Єврокон-2005» у Глазго вони отримали звання «кращих письменників-фантастів» в Європі.

 За першою професією Сергій – психіатр і кінодраматург, а Марина – акторка театру і кіно. Але об’єднала їх фантастика.
 Марині і Сергію належать 118 авторських книжок (включаючи перевидання і переклади). Українською мовою видано більше 20 книг Дяченків. Видані спочатку українською, а потім російською такі романи, як «Vita nostra», «Ключ від королівства», «Королівська обіцянка, «Дика енергія. Лана», «Габрієль і залізний лісоруб», «Пригоди Марійки Михайлової», прекрасно ілюстровані дитячі книжки. 
 На думку експертного журі журналу «Кореспондент», у 2007 році Дяченки ввійшли в «ТОП-100 самих впливових українців».
Свої твори Марина і Сергій створюють за допомогою чорного кота Дюшесу. Це єдиний у світі кіт-літератор, він навіть має посвідчення члена Асоціації українських письменників.

               
Якщо вам подобається фантастика - час завітати до бібліотеки.

2 коментарі: