13 лютого 2015 р.

С любовью к тебе - День святого Валентина
Найкраще привітання з Днем Валентина — це слова, які торкаються самої душі. Ритм, який підсилює стукіт серця, і зізнання, від яких перехоплює подих. Привітайте кохану людину найкращими віршами українських поетів.

Вона прийшла.
Вона прийшла непрохана й неждана,
І я її зустріти не зумів.
Вона до мене випливла з туману
Моїх юнацьких несміливих снів.

Вона прийшла, заквітчана і мила,
І руки лагідно до мене простягла,
І так чарівно кликала й манила,
Такою ніжною і доброю була.

І я не чув, як жайвір в небі тане,
Кого остерігає з висоти…
Прийшла любов непрохана й неждана —
Ну як мені за нею не піти?
                                    (Василь Симоненко )
І знову для вас, наші любі читачі, ми пропонуємо добірку дуже-дуже цікавої інформації. Можливо, ви це не знали?..
День закоханих. Традиції з усього світу.


 От що робили найбільші англійські романтики в середньовічні часи. Юнаки писали на шматочках пергаменту імена дівчат, кидали їх в шапку і тягнули жереб. Кого витягнув — то і є твоя Валентина на цілий рік, співай їй пісні, читай вірші і захищай… Жителі Уельсу були більш практичними. Вони для коханих вирізали дерев’яні ложки, прикрашали їх сердечками, замочками і ключиками.
 В Америці коханих на початку ХХ століття вітали марципанами. Так було допоки не розвинулося виробництво карамелі і цукерок. Якою ж почувалася щасливою дівчина, коли отримувала в День святого Валентина від свого коханого цукерку, підписану її іменем або теплими словами про його сильні почуття до неї! Карамельки були двоколірні: червоні з білим, що символізувало пристрасть і чисте кохання.
Ну, кардинально іншими є традиції цього свята у пристрасних французів. Саме вони започаткували валентинки — любовні листівки з чотиривіршем. На подарунках в честь цього свята справжні французи не економлять, даруючи коштовності та інші дорогі подарунки.
 Поляки цього дня проявляють свою релігійність і по можливості відвідують Познанську метрополію, де, якщо вірити переказам, покояться мощі Святого Валентина. Поляки просять у Валентина допомоги і благословення і усім серцем вірять, що він пошле їм справжнє кохання або ж допоможе зберегти те, яке вони вже мають.
В Італії День святого Валентина називають «солодким днем» — от і дарують закохані один одному смачні солодкі подарунки. І тільки спробуй явитися цього дня до своєї милої без подарунка!..
 А датчани, виявляється, романтики ще ті!.. Вони готуються до свята заздалегідь: обирають найгарніші квіточки білого кольору, засушують їх, а у святковий день відправляють такий романтичний подаруночок своїй коханій.
 Навіть стримані японці цього дня здатні на неочікувані прояви своїх почуттів. Вони влаштовують змагання на найгучніше привітання у коханні.
Зі святом усіх! Святкуйте, вітайте, даруйте подаруночки!

Немає коментарів:

Дописати коментар