16 листопада 2014 р.

Любі наші читачі!

Багато хто з вас полюбляє тварин. Фауна нашої планети дуже різноманітна. З одним її найяскравішим представником ми пропонуємо вам познайомитися. 

Цікаво про хамелеонів

Продам зеленого хамелеона. Ні — синього... Ні — червоного! Надто красивий... Ні... не продам...
 Жарти-жартами, а хамелеон, як не крути, й справді виглядає, немов жива веселка. З легкістю змінюючи кольори і маючи коло зору 360 градусів, цей красунчик — одна з найцікавіших рептилій на Землі. То чому б не дізнатися про нього більше?
 Якщо ти любиш спостерігати за хамелеонами і якимось чином опинишся на о. Мадагаскар, вважай, що тобі пощастило. Половина всіх хамелеонів на планеті живе саме там, а 59 видів з них більше ніде в світі не зустрічаються.

                  Хамелеон 

 Найчастіше можна зустріти хамелеонів, здатних змінювати колір від коричневого до зеленого і навіть чорного. Але є й такі, яким нічого не варто набути будь-якого іншого кольору. Всього лиш за 20 секунд!
 Навіщо ж хамелеони міняють кольори? Є думка, що зміна кольору допомагає їм спілкуватися між собою. Колір хамелеона залежить від його настрою, температури та освітлення.

Хамелеон
 Хамелеони — власники унікальних очей, які можуть обертатися незалежно одне від одного. Саме тому рептилія бачить у двох напрямках одночасно. Куди вже там звичайній людині братися! Зір у цих красенів настільки розвинений, що вони побачать навіть найдрібніших комах з відстані 5-10 м!

Хамелеон
 Відмінна риса хамелеонів — довжелезний язик. У деяких рептилій він в 2 рази перевищує розміри тіла. Всього 0,07 секунд — і здобич в руках, а точніше, на язику хамелеона.
Ось такі вони, райдужні красені-хамелеони.

Більше дізнайтеся з книжок:

           

Немає коментарів:

Дописати коментар