15 лютого 2020 р.

Картинки по запросу вестли 15 лютого Анне-Катрін Вестлі - 100 років.
 Чому декілька поколінь читають книги Анне-Катрін Вестлі?
Вони смішні, повчальні, інтригуючі.
 Якщо Анне-Катрін Вестлі називають бабусею всіх норвезьких дітей, то з такою ж підставою її можна назвати і Мамою всіх норвезьких батьків. 
 Понад півстоліття вона з воістину материнським терпінням учила норвезьких тат і мам бути хорошими батьками. Вчила їх спілкуватися зі своїми дітьми, розуміти їх, допомагати їм, а головне, вона змушувала батьків читати дітям вголос - адже її книги адресовані, перш за все, тим дітям, які ще не звикли читати самі, навіть якщо вони і вже навчилися складати з букв слова. 
 І це дуже важливо, тому що читання дитині вголос, як ніщо інше, сприяє духовному зближенню дітей і батьків.


Фото - Восьмеро дiтей, тато, мама i вантажівкаУ пустотливій та смішній повісті відома  норвезька письменниця  розповідає про велику дружну родину, де підростає аж восьмеро дітей. 
"Жила-була велика-превелика сім'я: тато, мама, бабуся і цілих вісім дітей ... А з ними невелика вантажівка, яку вони дуже любили. Ще б не любити - адже вантажівка годував всю сім'ю!" 
Так починається найзнаменитіша книга популярної дитячої письменниці Анне-Катрін Вестлі. 
Читати цю книгу - одне задоволення, тому що вона пронизана добротою і світлом, а також радістю спілкування з людьми, які приходять на допомогу тим, кому вона потрібна.
Це перша книга з   циклу. Інші ви також маєте змогу прочитати в нашій бібліотеці.

Немає коментарів:

Дописати коментар