29 вересня 2016 р.

картинки с надписями прикольные скачать
Шановні володарі книжок та книжних полиць, покровителі каталогів та картотек, заручники періодичних видань, газет та журналів!
30 вересня наше професійне свято –  – Всеукраїнський день бібліотек. 
Вітаємо Вас від всієї душі та бажаємо ніколи не падати духом, завжди бути бадьорими та усміхненими і на життєві негаразди дивитись крізь пальці. Нехай все в Вас буде добре!
            

САМОВІДДАНИЙ СИН УКРАЇНИ
М. ГРУШЕВСЬКОМУ - 150 РОКІВ

Картинки по запросу грушевськийДо числа людей, які вели наш народ віками до омріяної свободи, з повагою треба віднести ім'я Михайла Грушевського.
Ось декілька цікавих фактів з біографії цієї видатної людини.
  • Великий вплив на формування свідомості малого Михайла мав його батько. Він часто розповідав дітям про Україну, про українські звичаї, вчив їх українських пісень, приказок, розповідав їм українські казки. Малий Михайло, хоч і не бачив рідної землі, вже з дитинства вчився її любити і шанувати.
  • Грушевський навчався у гімназії, яку закінчив у 1886 році в місці Тіфлісі. Належав він до найкращих учнів і свого класу і цілої гімназії. Дуже багато читав і, як сам казав, "плавав у книжковому морі та впивався ним".
  • Скінчивши гімназію, Михайло вступив до університету святого Володимира в Києві на історико-філософський факультет. Грушевський працював в університеті під керівництвом визначного українського історика Володимира Антоновича, завдяки професорові написав перші праці з історії України.
  • Була це людина незвичайної енергії й невсипущої праці. Рівного йому організатора української науки досі не було, хіба ще Іван Франко, довголітній його вірний товариш і співробітник, дорівнював йому у цій праці. 

Як вчений М.Грушевський підніс українську історіографію до світового рівня.
Як громадський і політичний діяч став головою Центральної Ради і першим Президентом Української Народної Республіки.
Як автор унікальної десятитомної "Історії України - Руси" - створив історичну Біблію українського народу, чим поклав могутні підвалини для його національно-державницького відродження.
Михайло Грушевський сягнув далі всіх своїх попередників - він перший історик, який досліджував історичне минуле всіх українських земель.
Він писав нам нашу історію і творив нам нашу історію. 

28 вересня 2016 р.

ТИЖДЕНЬ РЕКЛАМИ БІБЛІОТЕК
«Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділеною, збіднілою і спустошеною».
В. Сухомлинський
Екскурсія "Бібліотека відома і невідома".
Є місце, де, здається, завмирає сам час, і все дихає спокоєм і упокорюванням – це бібліотека, колосальне джерело знань. У нас дуже затишно, привабливо, цікаво.  І кожен, хто відчуває потяг до читання, тягу до нових знань, має змогу підібрати  книжки як для великих, так і зовсім маленьких читайликів...
Можна прийти цілим класом або просто з друзями, знайти собі безліч цікавого та захоплюючого...

 Можна спробувати свої сили в інтелектуальному змаганні...
 ...або спортивному.
Завітайте до нашої бібліотеки: в нас є чим Вас здивувати!

27 вересня 2016 р.


kniga-animatsionnaya-kartinka-0005В предверии Всеукраинского Дня библиотек Министерство культуры решило сделать читателям подарок, создав новое ведомство - Институт книги.
О ключевых стратегиях Института во время онлайн-конференции рассказал читателям "КП" в Украине" и.о. директора новосозданной институции Ростислав Семкив, доцент кафедры литературоведения Киево-Могилянской академии и директор издательства "Смолоскип". 
Вот выдержки из этого интервью.
...Мнение о том, что с появлением электронной книги бумажная должна исчезнуть, крайне ошибочно. Такое же стереотипное мнение бытовало в начале ХХ века с появлением кинематографа, но театр, как видим, не исчез.
...Даже среди молодых читателей  только 20% перешли на гаджеты. И это не драматично. Да, "практичная литература" вскоре перекочует в электронный формат - бизнес-литература, научная литература… А вот детская книга точно останется физической - ведь она развивает моторику, должна быть яркой, это совсем другой тип работы с воображением.
...Уже к 2017 году мы хотим организовать общенациональный конкурс на лучшего читателя. Важное уточнение: это будет не один читатель, а группа лучших читателей.
...Также мы планируем наладить сотрудничество между издательствами и библиотеками. Возможно, кто-то из издателей проявит желание на благотворительных началах обеспечивать библиотеки.
...Самое масштабное направление – библиотечное. К слову, Министерство образования сделало важный шаг, пересмотрев этим летом программы чтения для младших классов.  Юным читателям предлагаются в библиотеках тексты молодых, современных авторов, которые знают детские и подростковые  проблемы.
Полный текст беседы Вы можете прочитать здесь: http://kp.ua/culture/552335-zachem-ukrayne-ynstytut-knyhy-v-epokhu-smartfonov

ТИЖДЕНЬ РЕКЛАМИ БІБЛІОТЕК


«Метро 2033» - постапокаліптичний роман Дмитра Глухівського, вже встиг стати з моменту першої публікації в інтернеті (2002 рік) культовим. Роман оповідає про кінець світу, що трапився в 2013-му році, всі дії розвиваються в метрополітені, де залишки людства борються за своє виживання. Всесвіт дуже нагадує «Сталкерівську», ті ж похмурі декорації, знову натовп чудовиськ, які загрожують людству, тільки місце дії трохи змінено.

... або година книголюба "Кинь "мишку" - візьми книжку".

26 вересня 2016 р.

НЕДЕЛЯ ПРОПАГАНДЫ БИБЛИОТЕК

Уважаемые девочки и мальчики, юноши и девушки!
Эта статья для вас!
Есть произведения, которые очень вовремя попадаются под руку и помогают в той или иной жизненной ситуации. Специально на этот случай мы приготовили для вас подборку книг, которые стоит прочитать, пока вам еще не исполнилось 25. 
Каждая из них - это целое сокровище, которое обогатит ваш духовный мир и сделает вас лучше.
Энтони Берджесс "Заводной апельсин".
Один из самых популярных романов, главной темой которого является взросление. Это филигранная сатира над обществом в целом и над каждым из нас в отдельности. И самое главное - никакой морали. "Умейте принимать жизнь такой, какая она есть", - вот девиз этой книги.
Рэй Брэдбери "Апрельское колдовство".
Это очень простой и короткий рассказ о несчастной любви. На нескольких страницах один из самых искренних и лиричных писателей XX века доходчиво объясняет всем юным девушкам, что несчастная любовь – это самое волшебное, что может случиться с человеком.
       Уильям Голдинг  "Повелитель мух". 
Жуткая история про развлечения английских школьников на необитаемом острове. Маленькие мальчики проживают эволюцию наоборот, превращаясь из цивилизованных детей в злых, диких зверушек, культивирующих страх и силу, способных на убийство. История про свободу, которая предполагает ответственность, и про то, что юность и невинность вовсе не синонимы.

23 вересня 2016 р.

Вже стало гарною традицією, що восени ми нагороджуємо наших кращих допитливих читачів, наших активних помічників.

Носков Артем

Чибісова Даша

8 вересня 2016 р.

Любі читайлики!
Чи знаєте ви, що наше рідне місто Дніпро (Дніпропетровськ) святкує "круглу" дату - 240 років?
У нас в  бібліотеці з цієї нагоди була проведена історична подорож "Де починається моя Батьківщина". Відвідувачі із задоволенням ознайомилися з книжками про Дніпропетровщину: з розповідями про сиву давнину, про відомих людей, про талановитих дітей та сьогодення міста.
А на цій сторінці ми пропонуємо вам цікаву інформацію про селище Діївка, яке розташоване недалеко від нашої бібліотеки.
Зимівник козака Дія.
У другій половині вісімнадцятого століття на землях нашого краю відбувались досить таки складні економічні та політичні процеси. У ці часи швидко заселяються землі понад річками Дніпром, Оріллю, Самарою, Кальміусом. Тоді ж виникають нові поселення і розбудовуються великі села і зимівники, що виникли раніше.
На землях, де розташоване село Діївка, з незапам'ятних часів були поселення, зимівники і хутора військової старшини з недалеко розташованої фортеці Нові Кодаки.
Картинки по запросу ірина миколаївна прокопенкоВІДОМІЙ ДИТЯЧІЙ ПИСЬМЕННИЦІ ІРИНІ ПРОКОПЕНКО - 90 РОКІВ!
Вона автор баготьох книжок для дітей та підлітків. Декілька її творів учні молодших класів вивчають в школі.
Любі наші читайлики!
Ми пропонуємо вам книжки цієї видатної письменниці - казки, пригоди. Герої творів допоможуть вам розпізнавати добро і зло, шанувати працю, берегти природу.
Прокопенко, Ірина Що шепотіли берізкиПрокопенко, Ірина Сонце, сонечко та соняшникПрокопенко, Ірина Фарби старого художника

6 вересня 2016 р.

Читальна зала в нашій бібліотеці - це затише місце, де можна почитати книжку...

...малечі розібратися з часом та годинниками...

...можна повчитися малюванню за допомогою яскравих цікавих книжок...


...або знайти книжку з нотами та пограти на піаніно.